Αβγά Βραστά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Εάν θέλουμε το κρόκο σφικτό, βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
Εάν θέλουμε το κρόκο σφικτό, βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.
Αβγά αλά κοκ:
Βράζουμε τα αβγά για 2-3 λεπτά σε νερό αλατισμένο που κοχλάζει. Το ασπράδι να είναι ημίσφικτο και ο κρόκος ρευστός. Σερβίρεται ζεστό σε αβγοθήκη, συνήθως σε πρωϊνό.
Αβγά μολέ:
Βράζουμε τα αβγά για 5-6 λεπτά σε νερό αλατισμένο που κοχλάζει. Το ασπράδι να είναι σφικτό και ο κρόκος κρεμώδης. Σερβίρεται καθαρισμένο και ζεστό σε πρωϊνό ή τοστ.
Μικρά μυστικά: Αν θέλετε να πετύχετε το κρόκο να είναι ακριβώς στο κέντρο ανακατεύετε το αβγό διαρκώς μέχρι να βράσει. Αν θέλετε να του κάνετε το ιδανικό βράσιμο και να είναι ζουμερό παντού πρέπει να το βράσετε στους 70-80 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά. Αν δεν θέλετε να σας σπάσει κατά τη διάρκεια του βρασμού τότε με μία βελόνα κάντε του μία μικρή τρύπα.
Μικρά μυστικά: Αν θέλετε να πετύχετε το κρόκο να είναι ακριβώς στο κέντρο ανακατεύετε το αβγό διαρκώς μέχρι να βράσει. Αν θέλετε να του κάνετε το ιδανικό βράσιμο και να είναι ζουμερό παντού πρέπει να το βράσετε στους 70-80 βαθμούς Κελσίου για 12-15 λεπτά. Αν δεν θέλετε να σας σπάσει κατά τη διάρκεια του βρασμού τότε με μία βελόνα κάντε του μία μικρή τρύπα.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens