Ντιξέλ - duxelles
Το ντιξέλ το χρησιμοποιούμε για να σκεπάσουμε ένα ψάρι ή ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος παρασκευασμένο (δηλαδή έτοιμο-ψημένο ή βρασμένο), που θα το γκρατινάρουμε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά για να πάρει ωραίο χρώμα. Με το ντιξέλ αλέιφουμε την επιφάνεια και το βάζουμε στο γκριλ. Επίσης το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε: φαρσί τομάτες (δηλαδή γεμιστές), μανιτάρια γεμιστά, βάσεις από αγγινάρες κ.α. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά να σχηματίσουν μία ελαφριά κρούστα.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις αρχίσουν να γίνονται διάφανα, προσθέτουμε μανιτάρια με τις ουρές τους κομμένα μπρινουάζ (σε μικρά κυβάκια). Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν στα δικά τους υγρά, αν δείτε πως πάει να στεγνώσει αποσύρετε απο τη φωτιά.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens