Ματινιόν - Matignon
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε για να φτιάξουμε π.χ μία σάλτσα τομάτας ή ένα ζωμό λαχανικών ή τη σάλτσα για μπάμιες ραγού.
Το ματινιόν είναι στην ουσία μία παρασκευή αρωματικών λαχανικών που τη χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε παραπάνω μία σάλτσα ή και ένα ζωμό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το καρότο (δείτε το σχετικό βίντεο) και τα σωτάρουμε στο βούτυρο αφού το ζεστάνουμε με το ζαμπόν (κομμένο σε κυβάκια), προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και μετά 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε για να φτιάξουμε π.χ μία σάλτσα τομάτας ή ένα ζωμό λαχανικών ή τη σάλτσα για μπάμιες ραγού.
Το ματινιόν είναι στην ουσία μία παρασκευή αρωματικών λαχανικών που τη χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε παραπάνω μία σάλτσα ή και ένα ζωμό.
Συστατικά
- 120 γρ. καρότα
- 120 γρ. κρεμμύδια κόκκινα
- 50 γρ. σέλινο
- 100 γρ. ζαμπόν ωμό ή καπνιστό
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 χλ. κρασί λευκό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Αβοκάντο με Θαλασσινά
Απλά τέλεια... Όσο δύσκολη ακούγεται, τόσο εύκολη είναι. Δοκιμάστε τη και θα γλείφετε τα δάκτυλά σας. Δείτε τη σε βίντεο.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens