Ματινιόν - Matignon

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το καρότο (δείτε το σχετικό βίντεο) και τα σωτάρουμε στο βούτυρο αφού το ζεστάνουμε με το ζαμπόν (κομμένο σε κυβάκια), προσθέτουμε το σέλινο ψιλοκομμένο και μετά 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά.
 


Τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε για να φτιάξουμε π.χ μία σάλτσα τομάτας ή ένα ζωμό λαχανικών ή τη σάλτσα για μπάμιες ραγού.

Το ματινιόν είναι στην ουσία μία παρασκευή αρωματικών λαχανικών που τη χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε παραπάνω μία σάλτσα ή και ένα ζωμό.

Συστατικά

  • 120 γρ. καρότα
  • 120 γρ. κρεμμύδια κόκκινα
  • 50 γρ. σέλινο
  • 100 γρ. ζαμπόν ωμό ή καπνιστό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 χλ. κρασί λευκό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Αβοκάντο με Θαλασσινά

    Απλά τέλεια... Όσο δύσκολη ακούγεται, τόσο εύκολη είναι. Δοκιμάστε τη και θα γλείφετε τα δάκτυλά σας. Δείτε τη σε βίντεο.