Ανοιξιάτικο Σουβλάκι με Λαχανικά
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές Καλαμών, κόβουμε τις πράσινες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε τετράγωνα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια ολόκληρα.
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη , το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού ή το ξίδι. Περιχύνουμε με αυτό το περιεχόμενο του μπόλ και ανακατεύουμε.
Περνάμε στο κάθε καλαμάκι εναλλάξ τα λαχανικά.
Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα και σερβίρουμε ζεστό με ξίδι ή λαδολέμονο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές Καλαμών, κόβουμε τις πράσινες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε τετράγωνα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια ολόκληρα.
Σε μία λεκανίτσα χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη , το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού ή το ξίδι. Περιχύνουμε με αυτό το περιεχόμενο του μπόλ και ανακατεύουμε.
Περνάμε στο κάθε καλαμάκι εναλλάξ τα λαχανικά.
Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα και σερβίρουμε ζεστό με ξίδι ή λαδολέμονο.
Συστατικά
(για 5 σουβλάκια)
- 10 τεμ ντοματίνια
- 3 τεμ. κρεμμύδια μεγάλα
- 10 τεμ. ελιές μαύρες Καλαμών
- 3 τεμ. πιπεριές πράσινες
- 3 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
- 10 τεμ. μανιτάρια λευκά
- 1 τεμ. λεμόνι ή ξίδι
- 5 τεμ. καλαμάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη κ.π.
- αλάτι-πιπέρι κ.π.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens