Κατσικοτυρομπαλάκια Πικάντικα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το καραμελωμένο σκόρδο, αλλά στη συνταγή μας η ποσότητα είναι μικρή και θα τη κάνουμε στο μπρίκι, διαφορετικά μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία σε ένα τηγάνι με μεγαλύτερες ποσότητες και το περίσευμα να το κρατήσουμε σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για άλλη φορά.
 
Σε ένα μπρίκι του καφέ βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, του προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και το βράζουμε για 3 λεπτά. Το σουρώνουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη κάθε σκελίδα στα 3. Στο ίδιο μπρίκι βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και ροδίζουμε ελαφρά. Αφαιρούμε το λάδι και προσθέτουμε το ξίδι, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη ½ κουτ. γλυκού και ζεσταίνουμε μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε.
 
Σε ένα μπολ λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και αφου βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας πλάθουμε σε μπαλάκια.
 
Βάζουμε τα διαφορετικά μπαχαρικά σε ξεχωριστά ίσια πιάτα. Κυλάμε το κάθε μπαλάκι σε όποιο μπαχαρικό θέλουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με κράκερ ή μπακέτες βουτυρωμένες και περασμένες από φούρνο.

Συστατικά

Υλικά για 20-24 μπαλάκια
 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 χλ. ελαιόλαδο
  • 10 χλ. λευκό ξίδι
  • 1 κ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομ.
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη λίγο
  • 250 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί
  • 1 κ. γλυκού σπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού σπασμένο κόκκινο πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελληνικά Τυριά

    Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.