Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Ρύζι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους του 1 ½ εκ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τρίβουμε τις τομάτες στο τρίφτη ή ακόμα καλύτερα τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και μετά τις τρίβουμε (όπως στις φωτογραφίες).

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία ανάλογη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε και αυτά να ροδίσουν για λίγο μαζί με το κρέας, για 3-4 λεπτά.
 
Σβήνουμε με το κρασί, και μετά 2 λεπτά σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 
Προσθέτουμε τη τομάτα, το πελτέ, το μαϊντανό, τη κανέλα (με μέτρο), λίγο ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλη μία-μιάμιση ώρα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει και να μαλακώσει το μοσχάρι.
 
Σε μία άλλη κατσαρόλα κάνουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το τύπο του. Το σουρώνουμε.
 
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω το μοσχάρι, χωρίς όμως να βάλουμε πολύ σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και λίγο τυρί.

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
 
  • 1 κ. μοσχάρι από σπάλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 ώριμες τομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές τομάτας διαλυμένος σε 1 φλυτζ. νερό
  • 80 χλ. ελαιόλαδο
  • 150 χλ. κρασί κόκκινο
  • κανέλα κ.π.
  • 1 γαρίφαλο
  • 1 πακέτο ρύζι μπασμάτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...