Σάλτσα Μαϊντανού και Σκόρδου Κρύα
Μία υπέροχη και δροσερή σάλτσα, ιδανική για το καλοκαίρι συνοδεύοντας ένα ψάρι ή μία μπριζόλα. Διατηρείτε μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό φρέσκο, δάφνη, δενδολίβανο κ.α
Διατηρείτε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι 100 χλ. νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα σκόρδα καθαρισμένα. Βράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε το μαϊντανό και κρατάμε τα φύλλα και τα κοτσάνια, μουσκέυουμε τη ψίχα και τη στραγγίζουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ το μαϊντανο, τα σκόρδα το ψωμί και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος θα προσθέσουμε το ξίδι, το λεμόνι, το αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό φρέσκο, δάφνη, δενδολίβανο κ.α
Διατηρείτε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.
Συστατικά
(για ένα βαζάκι 200 χλ.)- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 σκελ. σκόρδο
- 200 χλ. ελαιόλαδο
- 1 φέτα ψωμί τη ψίχα
- 4 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κ. σούπας ξίδι λευκό
- αλάτι και πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens