Ραβιόλια με Σπανάκι και Κατίκι Δομοκού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη μας.
 
Ανακατεύουμε να γίνει ζυμάρι.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με νερό

Το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τον άνηθο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μία μπασίνα του προσθέτουμε το κατίκι.

Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε τετράγωνα των 2cm.

Στρώνουμε κάτω τα μισά φύλλα ζύμης και βάζουμε πάνω τη γέμιση σε μικρές μπαλίτσες. Κλείνουμε από πάνω με τα άλλα μισά φύλλα ζύμης. Για το κόλλημα χρησιμοποιούμε αβγό χτυπημένο με πολύ λίγο νερό. Αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσει λίγο.

Βράζουμε τα ραβιόλια μας για περίπου 8-10 λεπτά, σε κοχλάζον αλατισμένο νερό.

Στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα βουρυρωμένο ταψάκι με κεφαλογραβιέρα και γκρατινάρουμε ελαφρώς.
 
Σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας.
 
 
Tips:

Η ζύμη για τα ραβιόλια πρέπει να είναι πολύ λεπτή γιατί φουσκώνει.

Η ζύμη μπορεί να γίνει και με σιμιγδάλι χοντρό βάζοντας 30% παραπάνω νερό.

Μπορούμε να τα περάσουμε από τηγανάκι με λίγο βούτυρο με προσοχή να μη μας σπάσουνε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)

ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 30 χλ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 10 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
γέμιση:
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. Κατίκι Δομοκού
  • 1 κ. γλυκού άνηθο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • 2 αβγά
  • 1. φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο

  • 300 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!