Βερίκοκα Γεμιστά με Κιμά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το μοσχάρι και το κόβουμε σε ψιλοκομμένο κιμά ή το αγοράζουμε έτοιμο. Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη ψίχα.
Ψιλοκόβουμε τη ψίχα και το κρεμμύδι (δείτε πως στο βίντεο) και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, βάζουμε ¾ φλυτζανιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά περίπου.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, τα γεμίζουμε με το κιμά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τη ψίχα και το κρεμμύδι (δείτε πως στο βίντεο) και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, βάζουμε ¾ φλυτζανιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά περίπου.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, τα γεμίζουμε με το κιμά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 600 γρ. μοσχαράκι ψαχνό μπούτι
- 30 μεγάλα βερίκοκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλυτζ. κρασί λευκό
- 2 γαρύφαλλα
- 2 μπαχάρια
- 30 γρ. κουκουνάρια
- 30 γρ. σταφίδες
- αλάτι, πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens