Αιγαιοπελαγίτικοι Τοματοκεφτέδες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας.

Τρίβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι στο τρίφτη στο χοντρό. Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα, τρίβουμε τη κεφαλογραβιέρα και ψιλοκόβουμε το δυόσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό (δείτε πώς στο βίντεο).

Σε μία λεκάνη βάζουμε το κρεμμύδι, τη τομάτα, τα σέσκουλα, τη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, τα αβγά, τη ρίγανη, το φρέσκο δύοσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα καλά και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
 
Μετά μία ώρα βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη και αλέυρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού βάζουμε τους τοματοκεφτέδες στο τηγάνι, δηλαδή με το κουτάλι παίρνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με το δάχτυλό μας σπρώχνουμε για να πάει στο τηγάνι. Γυρίζουμε και από τις δύο πλεύρές και μόλις ροδοκοκκινήσουν ελαφρώς αποσύρουμε. Δεν αφήνουμε να πάρουν πολύ χρώμα γιατί σκουραίνουν σιγά-σιγά και αφού τους βγάλουμε από το τηγάνι. Ο σκοπός εδώ είναι να γίνει το αλεύρι (θέλει 3 λεπτά περίπου), για να μη μας βγάλει άσχημη γεύση μετά.

Τους σερβίρουμε ζεστούς σαν ζεστό ορεκτικό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 6-7 τομάτες ώριμες
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 αβγά
  • 10 φύλλα δυόσμος
  • ρίγανη, βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • 3 κ.σούπας μαϊντανός

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!