Σπανακόπιτα με Φύλλο Χωριάτικο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το βράζουμε να μαλακώσει λίγο, το σουρώνουμε καλά.
Τρίβουμε το τυρί με τα χέρια και το προσθέτουμε στο σπανάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε και άλλα αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το αβγό, τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο απλώνουμε το μίγμα με το σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί ακόμα, αν θέλουμε.
Το ίδιο κάνουμε για τα τρία πρώτα φύλλα, τέλος βάζουμε και το τέταρτο (προαιρετικά αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό) και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το βράζουμε να μαλακώσει λίγο, το σουρώνουμε καλά.
Τρίβουμε το τυρί με τα χέρια και το προσθέτουμε στο σπανάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε και άλλα αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το αβγό, τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο ταψί το πρώτο φύλλο απλώνουμε το μίγμα με το σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί ακόμα, αν θέλουμε.
Το ίδιο κάνουμε για τα τρία πρώτα φύλλα, τέλος βάζουμε και το τέταρτο (προαιρετικά αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό) και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 4 φύλλα χωριάτικα ή παραδοσιακά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι άνηθο
- ½ κιλό φέτα βιολογική
- 1 αβγό βιολογικό
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens