Κοτόπουλο Κρασάτο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αλατο-πιπερώνουμε.

Ριχνουμε σε ένα τηγάνι 3 λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεστάνει, 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν αρχίσει να ξανθαίνει προσθέτουμε το κονιάκ, το κρασί, το σκόρδο, 3-4 κλωναράκια μαϊντανό δεμένα με 1 φύλλο δάφνης και ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Όταν η σάλτσα πάρει βράση την προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
 
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βράζουμε ολόκληρα. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο. Κόβουμε τα μανιτάρια στα δύο και τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο και τα βάζουμε στο κοτόπουλο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και κόβουμε με κούπ πάτ τις φέτες σε διάφορα σχήματα.

Τηγανίζουμε τα ψωμάκια σε βούτυρο και γαρνίρουμε με αυτά το πιάτο μας.

Πασπαλίζουμε το πιάτο μας και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κοτόπουλο μικρό
  • ¼ φλυτζ. βούτυρο
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • πιπέρι, λίγο αλεύρι
  • 2 κ. σούπας κονιάκ
  • 1 φλυτζ. κρασί κόκκινο η άσπρο
  • 1 σκελ. σκόρδο λιωμένη
  • μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλυτζ. νερό
  • 12 κρεμμυδάκια μικρά
  • 6 μικρά μανιτάρια
  • ψωμί στρογγυλό σκληρό

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!