Μπιφτέκι Κοτόπουλου με Σάλτσα ΒΒQ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Το κόβουμε σε μερίδα σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπιφτέκι. Ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα αλείφοντας κατά διαστήματα με λίγο λάδι.
Σάλτσα BBQ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε ξεχωριστά τη σάλτσα και κρύα.
Βάζουμε το κιμά σε μία λεκανίτσα. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κρεμμύδι, το μπέϊκον και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο κιμά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και γαλέτα. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά με το κρέας, χωρίς να σφίξει πολύ το μίγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Το κόβουμε σε μερίδα σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπιφτέκι. Ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα αλείφοντας κατά διαστήματα με λίγο λάδι.
Ζεσταίνουμε τα ψωμιά τύπου χάμπουργκερ, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση.
Στο πιάτο θα βάλουμε το μισό ψωμί, ψιλοκομμένο μαρούλι με πίκλες, από πάνω το μπιφτέκι και εν συνεχεία θα σκεπάσουμε με το άλλο μισό ψωμί.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές με σως BBQ.
Σάλτσα BBQ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε ξεχωριστά τη σάλτσα και κρύα.
Συμβουλές:Προσθέτουμε προαιρετικά το κρόκο για να δέσει καλύτερα ο κιμάς. Μεγάλη προσοχή στο αλάτι και στο πιπέρι. Αν κάνουμε λαθος δε διορθώνετε. Δοκιμάζουμε πάντα μία μικρή ποσότητα κιμά ψημένου στο φούρνο για να είμαστε σίγουροι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. κιμά στήθος κοτόπουλου
- μισό κρεμμύδι
- 8 φέτες μπέικον
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- κύμινο
- μαϊντανός
- 50 γρ. ψίχα φρυγανιάς
- 1 κρόκο αβγού
- 100 γρ. σάλτσα Φοντύ (δείτε στις Σχετικές Συνταγές)
- 50 γρ. πιπεριά πράσινη
- λίγο τσίλι πράσινο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο κέτσαπ
- λίγο worcestershire sause
- λίγο μαγιονέζα
- ψωμάκια τύπου χάμπουργκερ
Credits
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens