Σαλάτα με Παντζάρι και Γαλοτύρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ψήνουμε τα παντζάρια στο φούρνο με το χοντρό αλάτι, τα καλύπτουμε με το αλάτι όσο μπορούμε. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Αποσύρουμε από το φούρνο, τα καθαρίζουμε και τα μαρινάρουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το θυμάρι.
 
Βγάζουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού, κόβουμε τα παντζάρια σε ροδέλες λεπτές και τα στήνουμε σε πιάτο με τη βοήθεια ενός τσερκιού για ωραία παρουσίαση. Πρώτη στρώση παντζάρι, μετά το γαλοτύρι και μετά το πέστο βασιλικού και επαναλαμβάνουμε μέχρι επάνω, τελειώνοντας με λίγο γαλοτύρι.

Τέλος προσθέτουμε τις καρδιές πορτοκαλιού, τα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 παντζάρια μικρά
  • 100 γρ. γαλοτύρι
  • 1 πορτοκάλι
  • 20 γρ. καρύδια
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • θυμάρι
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • 1 ½ φλυτζ. αλάτι χοντρό

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!