Τοματόσουπα με Βασιλικό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το βασιλικό και τα σκόρδα. Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στο βίντεο.
Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις λιαστές τομάτες για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις φρέσκιες τομάτες κομμένες κονκασέ, ½ φλυτζάνι νερό, το ξίδι και το μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε γαι 30-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατέυουμε το γιαούρτι με τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου με μία γερή κουταλιά μίγμα γιαουρτιού.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 600 γρ. τομάτες ώριμες
- 150 γρ. μανιτάρια
- 50 γρ. λιαστές τομάτες
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 2 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 200 γρ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 60 χλ. ελαιόλαδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens