Τοματόσουπα με Βασιλικό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το βασιλικό και τα σκόρδα. Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στο βίντεο.
 
Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις λιαστές τομάτες για άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις φρέσκιες τομάτες κομμένες κονκασέ, ½ φλυτζάνι νερό, το ξίδι και το μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε γαι 30-40 λεπτά.
 
Σε ένα μπολ ανακατέυουμε το γιαούρτι με τον υπόλοιπο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
 
Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου με μία γερή κουταλιά μίγμα γιαουρτιού.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 600 γρ. τομάτες ώριμες
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. λιαστές τομάτες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 60 χλ. ελαιόλαδο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!