Σούπα Κρέμα Μανιταριών

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.

Με ένα πανάκι καθαρίζουμε από τα μαύρα στίγματα τα μανιτάρια. Καθαρίβουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες το πράσο (δείτε βίντεο). Σε τηγανάκι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο και αποσύρουμε βάζοντας λίγο χυμό λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.
 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και τσιγαρίζουμε το πράσο για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ζωμό για να γίνει βελουτέ. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Βράζουμε για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε από μπλέντερ και μετά από σουρωτήρι.
 
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία περίπου 85 βαθμών, για να δέσει η σούπα μας. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φασκόμηλο.

 
Συμβουλές: Τα λευκά μανιτάρια προτιμούμε να μή τα πλένουμε, παρά μόνο να τα σκουπίζουμε το εξωτερικό τους. Τα βάζουμε πάντα σε νερό ή λεμόνι για μη μαυρίσουν.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • μισό κιλό μανιτάρια λευκά
  • 1 πράσο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο
  • φασκόμηλο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!