Σούπα Κρέμα Σπαραγγιών
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή τα σπαράγγια, από τη μέση και κάτω. Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με βούτυρο το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαράθουν, αλλά να μή πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και πουδράρουμε ελαφρά με αλεύρι μέχρι να ξανθύνουν.
Ρίχνουμε το άσπρο φον και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου.
Μετά 25 λεπτά περνάμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός και μετά από ένα σουρωτήρι.
Αφήνουμε να ξαναπάρει μία βράση, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος αφαιρώντας ταυτόχρονα από τη φωτιά.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό ή μύτες σπαραγγιών.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 250 γρ. σπαράγγια πράσινα
- 1 λτ. φον άσπρο
- 50 γρ. κρεμμύδι
- 50 γρ. πράσο
- 20 γρ. αλέυρι
- 40 γρ. βούτυρο
- 150 χλ. κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens