Μανιτάρια Γεμιστά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία πετσετούλα να φύγουν τα μαυράκια. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τοποθετούμε τις βάσεις σε νερό με λίγο ελαιόλαδο να βράσουν για 3-4 λεπτά.

Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κοτσάνια που αφαιρέσαμε από τα μανιτάρια. Σε ένα τηγανάκι τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Σουρώνουμε τις βάσεις των μανιταριών και τις γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε στο τηγάνι.

Πασπαλίζουμε με τη κεφαλογραβιέρα τριμμένη, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο αν θέλουμε και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 ° βαθμούς για να γκρατιναριστούν. 

Μόλις το τυρί αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε να τα σερβίρουμε και σαν γαρνιτούρα με κάποιο κρέας ή ψάρι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. μανιτάρια άσπρα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 ½ χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...