Σάλτσα Λαδιού με Κρόκο Κοζάνης

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης σε ¼ του φλυτζανιού χλιαρό νερό για 3 λεπτά.

Παίρνουμε μία λεκανίτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τον διαλυμένο σε χλιαρό νερό κρόκο, το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο πιπέρι.

Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο.


Μικρά μυστικά:  Η σάλτσα διατηρείτε για πάρα πολύ καιρό και είναι ιδανική για να συνοδέψει ψάρι. 
Ο κρόκος Κοζάνης έχει αναγνωρισμένες 40 θεραπευτικές ιδιότητες.

Συστατικά

  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!