Ρολάκια Αχλαδιού με Μπρεζάολα και Ρόκα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Πλένουμε το αχλάδι, το κόβουμε στη μέση, του αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τη παρμεζάνα σε λεπτές φέτες και άλλο λίγο στο τρίφτη στο χοντρό. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα, κόβοντας τα φύλλα της στη μέση.

Μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αχλάδια με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κανέλα.

Βάζουμε 1 φέτα αχλάδι και λίγα φύλλα ρόκας πάνω σε φέτα μπρεζάολα ή jamon. Προσθέτουμε παρμεζάνα, λίγο καλό βαλσάμικο και τυλίγουμε σε ρολό.Η μπρεζάολα κανονικά θα κολλήσει.

Αν είναι μεγάλα τα ρολλά τα κόβουμε στη μέση για να δημιουργήσουμε μικρότερες μπουκίτσες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα κομμάτια.

Τέλος σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τη τριμμένη παρμεζάνα.

Συστατικά

(για 20 ρολάκια αχλαδιού)
  • 1 ώριμο σφιχτό αχλάδι
  • 1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 20 μικρές φέτες μπρεζάολα ή jamon κομμένο στη μέση
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας βαλσάμικο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!