Μελιτζάνες Μπουρεκάκια
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες.
Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε μία σχάρα.
Κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια το κεφαλοτύρι (το πλάτος να είναι λίγο μικρότερο από το πλάτος τις μελιτζάνας), και τη τυλίγουμε με τη μελιτζάνα σε σχήμα μπουρεκιού.
Περνάμε τα μπουρεκάκια διαδοχικά από αλέυρι, αβγό χτυπημένο, φρυγανιά και τηγανίζουμε σε πολύ λάδι που έχει κάψει.
Μικρά μυστικά: Δεν βάζουμε πολλά μπουρέκια στο τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του και αντί να τηγανιστουν θα βράσουν. Καλύτερα το τηγάνισμα να γίνει σε ηλιέλαιο.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μακρόστενες φέτες τις μελιτζάνες.
Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε μία σχάρα.
Κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια το κεφαλοτύρι (το πλάτος να είναι λίγο μικρότερο από το πλάτος τις μελιτζάνας), και τη τυλίγουμε με τη μελιτζάνα σε σχήμα μπουρεκιού.
Περνάμε τα μπουρεκάκια διαδοχικά από αλέυρι, αβγό χτυπημένο, φρυγανιά και τηγανίζουμε σε πολύ λάδι που έχει κάψει.
Μικρά μυστικά: Δεν βάζουμε πολλά μπουρέκια στο τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του και αντί να τηγανιστουν θα βράσουν. Καλύτερα το τηγάνισμα να γίνει σε ηλιέλαιο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 2-3 μελιτζάνες
- 200 γρ. κεφαλοτύρι
- 3 αβγά
- αλεύρι
- φρυγανιά τριμμένη
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens