Ρολό Γαλοπούλας με Ελληνικά Τυριά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη τομάτα και τη πιπεριά. Θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη γραβιέρα Κρήτης. Το γκερεμέζι το αγοράζουμε έτοιμο από κάποιο ντελικατέσεν σε διάφορες γεύσεις ή μιας και είναι μαλακό τυρί μπορούμε να του δώσουμε σχήμα όπως στη φωτογραφία και να το αρωματίσουμε με υλικά της αρεσκίας μας.

Με ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι κόβουμε το στήθος για να το γεμίσουμε, μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από το χασάπη να το κάνει για εμάς.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης στο στήθος, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το κλείνουμε καλά με μερικές βρεγμένες οδοντογλυφίδες.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο με λίγο αλουμινόχαρτο στους 160º C για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180º C για άλλα 10-15 λεπτά. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα κλείνουμε το φούρνο, ανοίγουμε τη πόρτα και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με τυρί γκερεμέζι και με πράσινη σαλάτα.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε, εάν έχουμε καλεσμένους, να το σερβίρουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Για να κόψουμε το ρολλό χωρίς να διαλυθεί πρέπει ν το αφήσουμε να κρυώσει λίγο και να χρησιμοποιήσουμε ίσιο κοφτερό μαχαίρι για κρεατικά. Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε μαϊντανό ή άνηθο.

Συστατικά

(για 2-3 άτομα)
  • 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 100 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 τομάτα
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
για γαρνιτούρα: Ηπειρώτικο τυρί γκερεμέζι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Ελληνικά Τυριά

    Η Ελλάδα είναι ξακουστή για τα καταπληκτικά τυριά της. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν.