Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Κιμά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αδειάζουμε από τα σπόρια. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε το κιμά να τσιγαριστεί για 5-10 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τα καρότα και τα δουλεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο κιμά το κρεμμύδι, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να ρουφήξει τα πολλά υγρά αλλά όχι όλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνοντας το ρύζι και ανακατεύοντας καλά.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο κιμά.

Σε ένα μεγάλο ταψί γεμίζουμε τις πιπεριές και κλείνουμε με το καπάκι τους με τη βοήθεια μιάς οδοντογλυφίδας. Βάζουμε στο ταψί τις πατάτες, 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 12 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ κιλό κιμά μόσχου από λάπα
  • 6 πατάτες μεσαιές
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 12 φύλλα δυόσμο
  • ½ φλυτζ. ρύζι για γεμιστά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!