Κιμάς
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ και τον "δουλεύουμε" λίγο με ένα πηρούνι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις γίνει διάφανο (κρεμμύδι) προσθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά. Προαιρετικά σβήνουμε με λίγο κρασί.
Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς όπως στη φωτογραφία, είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το πελτέ, το χυμό τομάτας, το νερό, τη κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με ξεσκέπαστο καπάκι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε το κιμά σε ένα μπολ και τον "δουλεύουμε" λίγο με ένα πηρούνι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις γίνει διάφανο (κρεμμύδι) προσθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα σε δυνατή φωτιά. Προαιρετικά σβήνουμε με λίγο κρασί.
Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς όπως στη φωτογραφία, είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το πελτέ, το χυμό τομάτας, το νερό, τη κανέλα, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με ξεσκέπαστο καπάκι.
Συστατικά
(για μακαρονάδα 4 ατόμων)- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1-2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κ. γλυκού τοματοπελτέ
- 1 πακέτο χυμό ντομάτας
- 200 χλ. νερό
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens