Φασόλια Πιάζ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί (δείτε φωτογραφίες).
Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό και τα βράζουμε, μαζί με το μπουκέ-γκαρνί, μέχρι να μαλακώσουν. Τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο) και το μαϊντανό (δείτε βίντεο).
Σερβίρουμε σαν σαλάτα σε βαθύ πιάτο βάζοντας τα κρύα φασόλια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε το μπουκέ-γκαρνί (δείτε φωτογραφίες).
Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό και τα βράζουμε, μαζί με το μπουκέ-γκαρνί, μέχρι να μαλακώσουν. Τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (δείτε βίντεο) και το μαϊντανό (δείτε βίντεο).
Σερβίρουμε σαν σαλάτα σε βαθύ πιάτο βάζοντας τα κρύα φασόλια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 150 γρ. φασόλια ξερά
- 1 μπουκέ-γκαρνί (πράσο-θυμάρι-δάφνη-μαϊντανό)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κ. σούπας μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- νερό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Ελαιόλαδο και Υγεία
Ελαιόλαδο και Υγεία. Ένα άρθρο από τη Κλινικό Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Ελπίδα Βουτσαδάκη.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens