Κινέζικα Noodles με Γαρίδες και Κόλιανδρο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Δείτε πώς ακριβώς τις καθαρίζουμε στο βίντεο.
 
 Ψιλοκόβουμε το κολίανδρο. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
 
Βάζουμε τα noodles να βράσουν για όσο χρόνο λέει το πακέτο, προσθέτοντας στη κατσαρόλα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
 
Ταυτόχρονα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες με το φρέσκο κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
 
Προσθέτουμε τη σόγια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ξίδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό από τα noodles που βράζουν.
 
Προσθέτουμε πιπέρι, λίγο αλάτι γιατί η σόγια είναι αλμυρή, το κόλιανδρο και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Αποσύρουμε τα noodles, τα στραγγίζουμε, του ρίχνουμε λίγο κρύο νερό και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.
 
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις γαρίδες με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
 
Σερβίρουμε με 6 γαρίδες στο κάθε άτομο.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο noodles
  • 24 γαρίδες μεγάλες
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σούπας ξίδι
  • ½ φλιτζ. σόγια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο τζίντζερ σκόνη
  • ελαιόλαδο

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!