Μελιτζανοσαλάτα με Μαγιονέζα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ψίχα με ένα κουτάλι.
 
Βάζουμε τη ψίχα της μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε αλάτι χοντρό και αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της για τουλάχιστον μία ώρα ανακατεύοντας-αλέθοντας ανά διαστήματα.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο και το μαϊντανό.
 
Βάζουμε τη μελιτζάνα και τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκόρδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • 10 κλωναράκια σχοινόπρασο
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...