Πιπερονάτη με Γιαούρτι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε τις πιπεριές, εκτός της καυτερής, στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά. Τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε μία μικρή σακουλίτσα τροφίμων και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
 
Στραγγίζουμε από τα υγρά το γιαούρτι το αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα, λίγο ξίδι, αλάτι, πιπέρι, τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Βγάζουμε τις πιπεριές από το ψυγείο, τις ξεφλουδίζουμε και τις ξεσποριάζουμε. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
 
Σε ένα μικρό ταψί τοποθετούμε το τσέρκι και αρχίζουμε να το γεμίζουμε με τα υλικά μας.
 
Στρώνουμε κάτω μία στρώση πιπεριά πράσινη, μετά λίγο τομάτα ψιλοκομμένη, ζάχαρη και λίγο μείγμα γιαουρτιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τσέρκι, τελειώνοντας με μείγμα γιαουρτιού.
 
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά (μαζί με το τσέρκι). Σκοπός να ψηθεί, αλλά και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του. Αποσύρουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την εξωτερική πλευρά της πιπερονάτης, παράλληλα με το τσέρκι για να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα.
 
Ταυτόχρονα κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες.
 
Στρώνουμε τα ντοματίνια σε πιάτο και από πάνω τη πιπερονάτη.
 
Όσο πιο φρέσκα και ποιοτικά είναι τα υλικά μας, τόσο πιο απολαυστικό είναι το φαγητό μας...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 3 κ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ. σούπας ξίδι
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας τομάτα ψιλοκομμένη
  • 8-9 τοματίνια
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
και ένα τσέρκι διαμέτρου 10-12 εκατοστών

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!