Ποπιέτες Γλώσσας με Βότκα και Λαχανικά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μαρινάρουμε τα φιλέτα γλώσσας σε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο και λίγο βότκα.
Κόβουμε τη πιπεριά και το καρότο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Γεμίζουμε τις γλώσσες με τα λαχανικά, τις κάνουμε ρολό και τις κλείνουμε με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τους προσθέτουμε λίγο βούτυρο, ελαιόλαδο, τη βότκα, αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σκεπασμένες και άλλα 10 ξεσκέπαστες.
Σε ένα ίσιο πιάτο βάζουμε λίγο ρόκα και σερβίρουμε από πάνω με τις γλώσσες, αφού τους αφαιρέσουμε τις οδοντογλυφίδες.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8 φιλέτα γλώσσας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 καρότο
- ½ φλιτζ. βότκα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
-
λεμονοπίπερο
- βούτυρο
λίγο ρόκα για το γαρνίρισμα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens