Τηγανιτή Γλώσσα με Λαχανικά Ατμού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γλώσσες. Αν δεν τις έχουμε πάρει φιλεταρισμένες, τότε τις φιλετάρουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
 
Στίβουμε το ένα λεμόνι και το άλλο το καθαρίζουμε και κόβουμε τα φιλετάκια του λεμονιού (δείτε φωτογραφίες).

Ρίχνουμε στα φιλέτα γλώσσας αλάτι, πιπέρι και τα περνάμε ελαφρά από αλεύρι. Τα χτυπάμε ελαφρά να φύγει το παραπανίσιο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε, και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δύο χρόνους. Δηλαδή πρώτα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά στους 160ο και από τις δύο πλευρές και μετά ανεβάζουμε στους 180ο-190ο C, πάλι και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφαιρούμε και τα λάδια από το τηγάνι.
 
Προσθέτουμε νέο βούτυρο και αφού κάψει σβήνουμε με το χυμό λεμονιού προσθέτοντας αλατοπίπερο και προαιρετικά θυμάρι.

Καλύπτουμε τις γλώσσες με τη σάλτσα, τις γαρνίρουμε με τα φιλέτα λεμονιού και με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε στο πιάτο με λαχανικά ατμού. Μπρόκολο, κουνουπίδι και πατάτες.
 
 
Συμβουλές: Το συγκεκριμένο ψάρι είναι απαραίτητο να το περάσουμε από αλεύρι γιατί διαφορετικά θα σπάσει στο τηγάνισμα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό φιλέτα γλώσσας
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 80 γρ. βούτυρο
για γαρνιτούρα: λαχανικά ατμού
  • 4 πατάτες μικρές
  • μισό μπρόκολο
  • μισό κουνουπίδι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...