Γαρίδες με Σκόρδο και Βότανα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά. Με ένα ξύλινο καλαμάκι αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη της γαρίδας. Για να γίνει αυτό όπως κοιτάμε τη ράχη της γαρίδας φαίνεται μία μαύρη λωρίδα, αυτό είναι το εντεράκι. Με το καλαμάκι, στο μέσο περίπου της γαρίδας, τη τρυπάμε και περνάμε απο κάτω από το εντεράκι και το βγάζουμε από πάνω, είναι η ίδια κίνηση που κάνουμε όταν ράβουμε. (δείτε το βίντεο)

Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο τσιγαρίζοντας για 1 λεπτό, σβήνουμε με το ούζο και με έναν αναπτήρα φλαμπάρουμε γαι να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα, το μαϊντανό, το βασιλικό και τον άνηθο, όλα ψιλοκομμένα.
 
Αφήνουμε για 2 λεπτά στη φωτιά και δένουμε με παγωμένο βούτυρο.
 
Γαρνίρουμε σε πιάτο μαζί με το ρύζι.

 
Συμβουλές: Προσοχή κατά το τσιγάρισμα μη μας πάρει χρώμα το σκόρδο και πικρίσει. Αντί να δέσουμε με βούτυρο μπορούμε να δέσουμε με λίγο αλεύρι αφήνοντάς το 3 λεπτά να καβουρδιστεί.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 16 γαρίδες Νο 1
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας ούζο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • μαϊντανός, άνηθος
  • βασιλικός
για γαρνιτούρα: ρύζι

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...