Σαγανάκι Αρνιού με Ντομάτα Φέτα και Θυμάρι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κοβουμε το μπούτι σε κομμάτια των 2 εκατοστών περίπου. Το βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
 
Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε θυμάρι και τσιγαρίζουμε το αρνί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
 
Αποσύρουμε μα μία τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε κάπου ζεστό.
 
Αφαιρούμε το μισό λάδι από τη κατσαρόλα και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι.
 
Βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το αρνί στα μισά.
 
Πάιρνουμε τέσσερα ατομικά σκεύη και βάζουμε το αρνί. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτα, θρυμματίζουμε τη φέτα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει η φέτα να παίρνει χρώμα.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 600 γρ. μπούτι αρνιού
  • 5-6 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 20 γρ. τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό
  • 200 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκόρδα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!