Κεφτεδάκια Τηγανιτά με Μαϊντανό

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο αλλά, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κιμά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αβγό, ούζο και τη ψίχα μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη πολύ καλά. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα περνάμε λίγο από τη σίτα και τα ανακινούμε να φύγει το πολύ αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, απ΄όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αν θέλουμε με σάλτσα τομάτας ή μία σάλτσα γιουρτιού.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(υλικά για 4 άτομα)
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο μεγάλο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. ψίχα μπαγιατικου ψωμιού
  • 1 αβγό
  • λίγο ούζο
  • ελαιόλαδο
  • αλέυρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!