Μεξικάνικο Ρύζι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα φασολάκια.
 
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.
 
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Σε μιά κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο λέει το πακέτο προσθέτοντας αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και το κρόκο Κωζάνης. Τρία λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα φασολάκια και τα φασόλια. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
 
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα υλικά στο τηγάνι και έτοιμο.
 
Καλή σας όρεξη...


Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. ρύζι basmati
  • 100 γρ. φασολάκια πράσινα
  • 2 κ. σούπας φασόλια αμερικάνικου τύπου
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 γρ. κρόκο Κωζάνης
  • αλάτι χοντρό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...