Σούπα με Κόκκινο Λάχανο Γαρίδες και Τζίντζερ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά.
 
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα κρεμμύδια και το πράσο. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σέλινο μήκους 2 cm και τα καρότα στη μέση.
 
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά (δείτε εδώ πώς). Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε μέσα σε ένα μικρό τούλι τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και να τα βάλουμε στη κατσαρόλα όσο βράζουμε τη σούπα... Στο τέλος απλά αφαιρούμε το τούλι.
 
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 2 κ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
 
Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις κρατάμε στην άκρη.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να γίνουν διάφανα, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ταυτόχρονα το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι.
 
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε το λάχανο, τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά ακόμα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι τα ¾ της κατσαρόλας. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και κατόπιν τη χαμηλώνουμε ξανά.
 
Προσθέτουμε τα καρότα και τα σέλινα και βράζουμε για 30 λεπτά.
 
Πέντε λεπτά πριν το τέλος μπορούμε να προσθέσουμε τις γαρίδες, διαφορετικά τις βάζουμε στη σούπα κατά το σερβίρισμα.
 
Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι.
 
Σερβίρουμε και για ωραία παρουσίαση βάζουμε σε κάθε πιάτο, τη τελευταία στιγμή, ένα παξιμάδι και από πάνω μία γαρίδα.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 300 γρ. γαρίδες
  • ¼ φλιτζ. λευκό κρασί (2)
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 1 σέλινο ρίζα
  • 4 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πράσο (το λευκό)
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • σκόνη τζίντζερ
  • νερό
για τη γαρνιτούρα:
  • 4 παξιμάδια μικρά

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...