Γαρίδες Σωτέ με Ούζο και Ντιπ Μαϊντανού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά. Δείτε σε βίντεο εδώ πώς τις καθαρίζουμε. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
 
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο και τη πιπεριά. Μετά δύο λεπτά σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
 
Αποσύρουμε και κρατάμε ζεστές.
 
Φτιάχνουμε το ντιπ μαϊντανού:
Καθαρίζουμε, πλένουμε το μαϊντανό και τον βάζουμε στο multi. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του ντιπ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Σερβίρουμε τις γαρίδες, σε ξεχωριστό μπολ το ντιπ και είναι έτοιμο.
 
Καλή σας όρεξη…

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 1 σκόρδο
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
  • ½ φλιτζ. ούζο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
για το ντιπ μαϊντανού:
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκόρδο
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ λεμόνι (χυμό)
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • λίγο πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...