Γαρίδες Μικρολίμανο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά (δείτε πώς τις καθαρίζουμε εδώ). Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σωτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αποσύρουμε τις γαρίδες και τις κρατάμε κάπου ζεστές. Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη.
Αφαιρούμε το μισό λάδι, ξαναβάζουμε στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σε τέσσερα ατομικά πήλινα σκεύη βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, μερικές γαρίδες, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρχίσει η φέτα να παίρνει χρώμα. Περίπου 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και είναι έτοιμο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 4-5 ντομάτες ώριμες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 200 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens