Γαρίδες Τηγανιτές

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά. Με ένα ξύλινο καλαμάκι αφαιρούμε το εντεράκι από τη ράχη της γαρίδας. Για να γίνει αυτό όπως κοιτάμε τη ράχη της γαρίδας φαίνεται μία μαύρη λωρίδα, αυτό είναι το εντεράκι. Με το καλαμάκι, στο μέσο περίπου της γαρίδας, τη τρυπάμε και περνάμε απο κάτω από το εντεράκι και το βγάζουμε από πάνω, είναι η ίδια κίνηση που κάνουμε όταν ράβουμε.

Τις ραντίζουμε με λεμόνι, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά.

Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Βγάζουμε μία-μία τις γαρίδες και αφού τις περάσουμε από τη τριμμένη γαλέτα τις τηγανίζουμε σε λάδι που έχει κάψει για περίπου 3-4 λεπτά.


Συμβουλές: Δέν βάζουμε πάρα πολλές γαρίδες στο τηγάνι γιατί αντί να τηγανιστούν θα βράσουν. Ο λόγος που τις βάζουμε σε καυτό λάδι είναι για να υποστεί η εξωτερική επιφάνεια σόκ εγκαύματος, να σκλυρύνει και έτσι να κρατήσει μέσα τα υγρά των γαριδών.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαρίδες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαλέτα
  • λάδι για το τηγάνι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!