Πένες με Αντζούγιες Άνηθο και Κάππαρη

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βράζουμε τις πένες για όσο χρόνο λέει το πακέτο σε κοχλάζον αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς για να σταματήσει ο βρασμός.
 
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε τη σάλτσα:
 
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνιθο. Κόβουμε σε κομματάκια τις αντζούγιες.
 
Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τη κάππαρη και τις αντζούγιες. Σωτάρουμε για δύο λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνιθο και ανακατεύουμε.
 
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις πένες και σερβίρουμε.
 
Καλή σας όρεξη...
 
 
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό ζεστό ή και κρύο.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. πένες
  • 12 φιλετάκια αντζούγιας
  • 10 κλων. άνιθο
  • 10 κλων. μαϊντανό
  • 2 κ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Αντσούγια

    Μάθετε για τις αντσούγιες, την ιστορία τους, τη χρήση τους κ.α.