Μακαρόνια με Σαρδέλες, Τοματίνια και Σκόρδο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας τα λέπια, κόβοντας το κεφάλι και καθαρίζοντας από τα εντόσθια (δείτε πως τις καθαρίζουμε στο βίντεο). Τις πλένουμε καλά σε κρύο νερό και στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, για περίπου 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και ανεβάζουμε και τη θερμοκρασία, τις σοτάρουμε και αυτές για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (αν είναι μεγάλες μπορεί να χρειαστούν παραπάνω χρόνο). Προσθέτουμε τα τοματίνια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να βγάλουν μερικά υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Παράλληλα βράζουμε και τα μακαρόνια μας 1-2 λεπτά λιγότερο απ΄ότι γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε και 2-3 ποτήρια νερό από το βράσιμο.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι μερίδα-μερίδα, προσθέτουμε και νερό από το βράσιμο (τόσο ώστε να συνεχίζει ο βρασμός στα μακαρόνια), τα ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σερβίρουμε αμέσως και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο ωμό.
Συστατικά
(υλικά για 4 άτομα)- 500 γρ. μακαρόνια
- 3 σκελ. σκόρδο χοντροκομμένο
- 20 τοματίνια κομμένα στα δύο
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 40 χλ. λευκό κρασί
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 12-16 σαρδέλες μικρές
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΦωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Βούτυρο Ελιάς
Δείτε σε βίντεο πώς φτιάχνεται το βούτυρο ελιάς. Ιδανικό ορεκτικό σε ψωμάκια μπαγκέτας. -
Μετατροπές Μέτρων
Οι κυριότερες μετατροπές μέτρων.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens