Γαρίδες με Ρύζι Πιλάφι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (όπως στο βίντεο) και τις πλένουμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (όπως στο βίντεο) και τις πλένουμε.
Βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά σε κουρ-μπουγιόν (δείτε σχετικές συνταγές), μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ώστε να μαραθεί και ρίχνουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δέιτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 25 λεπτά και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε τις γαρίδες και με λιγότερη φωτιά τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ώστε να μαραθεί και ρίχνουμε τις τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες (δέιτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 25 λεπτά και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
Κατόπιν ρίχνουμε τις γαρίδες και με λιγότερη φωτιά τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Βράζουμε το ρύζι σε νερό αλατισμένο. Όταν βράση το στραγγίζουμε και το ζεματάμε με βούτυρο η λάδι, το σωστό είναι να το βάλουμε λίγο στο φούρνο με το βούτυρο και στη κατσαρόλα (δείτε τη σχετική συνταγή για παρασκευές πιλαφιού). Το σερβίρουμε σε πιατέλα και γύρω του τις γαρίδες με την σάλτσα τους.
Γαρνίρουμε το ρύζι μας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Γαρνίρουμε το ρύζι μας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτί μικρό ντομάτες
- 1 ½ φλυτζ. ρύζι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- βούτυρο ή ελαιόλαδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens