Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές με Ξινόχοντρο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τις πιπεριές μας. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κόμμάτια ίδιου μεγέθους.
Σε μία λεκανίτσα το ξινόχοντρο, ελαιόλαδο, αλάτοπίπερο, το σκόρδο ψιλοκομμένο (δείτε πώς στις φωτογραφίες), το δυόσμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε το βίντεο) και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα όλα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές κλείνοντας τα από πάνω με τα καπάκια τους.
Προσθέτουμε το τοματοπελτέ αραιωμένο με νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C, για μία ώρα και κάτι.
Σερβίρουμε χλιαρά γιατί η πιπεριά και το ξινόχοντρο κρατάνε θερμοκρασία.
Σε μία λεκανίτσα το ξινόχοντρο, ελαιόλαδο, αλάτοπίπερο, το σκόρδο ψιλοκομμένο (δείτε πώς στις φωτογραφίες), το δυόσμο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε το βίντεο) και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα όλα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές κλείνοντας τα από πάνω με τα καπάκια τους.
Προσθέτουμε το τοματοπελτέ αραιωμένο με νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C, για μία ώρα και κάτι.
Σερβίρουμε χλιαρά γιατί η πιπεριά και το ξινόχοντρο κρατάνε θερμοκρασία.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 12 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 πατάτες
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ξινόχοντρο ή τραχανά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σούπας δυόσμος
- 1 κ. σούπας μαϊντανός
- 20 γρ. τοματοπελτέ
- 2 σκελ. σκόρδο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens