Σοφρίτο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το κρέας. Το κόβουμε σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς.

Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
 
Τέλος σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.


Συμβουλές
: Η παρασκευή πρέπει να έχει έντονη γεύση ξιδιού, μαϊντανού και σκόρδου.

Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε το κιλότο και σε μεγαλύτερες φέτες αλλά θα χρειαστούνε και περισσότερη ώρα στο τηγάνι πριν τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή κιλότο
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. σούπας ξίδι
  • 1 ½ φλυτζ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. μαϊντανός
  • 5 σκελ. σκόρδο
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!