Σοφρίτο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Συμβουλές: Η παρασκευή πρέπει να έχει έντονη γεύση ξιδιού, μαϊντανού και σκόρδου.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε το κιλότο και σε μεγαλύτερες φέτες αλλά θα χρειαστούνε και περισσότερη ώρα στο τηγάνι πριν τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε με ένα πανάκι το κρέας. Το κόβουμε σε μικρές φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρώς.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο καθαρισμένο (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκομμένο, σβήνουμε με ξίδι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και πασπαλίζουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.
Τέλος σερβίρουμε γαρνιρισμένο με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Συμβουλές: Η παρασκευή πρέπει να έχει έντονη γεύση ξιδιού, μαϊντανού και σκόρδου.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε να κόψουμε το κιλότο και σε μεγαλύτερες φέτες αλλά θα χρειαστούνε και περισσότερη ώρα στο τηγάνι πριν τους προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο ή κιλότο
- 1 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας ξίδι
- 1 ½ φλυτζ. λευκό κρασί
- 100 γρ. μαϊντανός
- 5 σκελ. σκόρδο
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens