Γαυράκι Μαριναρισμένο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και φιλετάρουμε το γαύρο (δείτε πώς στο σχετικό βίντεο). Το ξαναπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τον βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος-μπολ με το χυμό λεμονιού,το ξίδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι να μαριναριστεί.
Το αφήνουμε να ψηθεί μέσα στη μαρινάδα που φτιάξαμε για 8-9 ώρες, μέσα στο ψυγείο και γυρίζοντας ανά 2 ώρες.
Σερβίρουμε σε μικρό πιατάκι με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε άν θέλουμε να το σωτάρουμε για 2 λεπτά στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά με το δικό του λάδι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και φιλετάρουμε το γαύρο (δείτε πώς στο σχετικό βίντεο). Το ξαναπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Τον βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος-μπολ με το χυμό λεμονιού,το ξίδι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι να μαριναριστεί.
Το αφήνουμε να ψηθεί μέσα στη μαρινάδα που φτιάξαμε για 8-9 ώρες, μέσα στο ψυγείο και γυρίζοντας ανά 2 ώρες.
Σερβίρουμε σε μικρό πιατάκι με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε άν θέλουμε να το σωτάρουμε για 2 λεπτά στο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά με το δικό του λάδι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 500 γρ. γαύρος
- 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλυτζ. ξίδι
- 1 λεμόνι (χυμός)
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 2-3 κλωνάρια θυμάρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens