Φιλέτο Μόσχου με Σάλτσα από Κορόμηλα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τη ρόκα καλά. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κορόμηλα και τα τοματίνια. Καθαρίζουμε το σκόρδο (όπως στις φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε.

Με ένα καθαρό πανάκι καθαρίζουμε τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μπορούμε να τους ρίξουμε και λίγο θυμάρι ξερό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε τα φιλέτα για όσο χρόνο θέλει ο καθένας (δείτε τους χρόνους στις Παρατηρήσεις). Εναλλακτικά μπορούμε να τα κάνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε, τα κρατάμε κάπου ζεστά και κρατάμε το λάδι στο τηγάνι.

Παράλληλα καθαρίζουμε τα 8 κορόμηλα από το κουκούτσι και τα πολτοποιούμε.

Στο τηγάνι τώρα βάζουμε τα άλλα 12 κορόμηλα, τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε με μία κουτάλα βάζοντάς τα μαζί με τα φιλέτα.

Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα λιωμένα κορόμηλα και ανακατεύουμε διαρκώς. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε.

Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο και φτιάχνουμε μία σαλάτα με τη ρόκα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο βαλσάμικο για γαρνιτούρα.

Σέρβίρουμε σε ίσιο πιάτο βάζοντας από ένα φιλέτο, τρία σωταρισμένα κορόμηλα και από πάνω τους τη σάλτσα που φτιάξαμε. Γαρνίρουμε με τη σαλάτα και είμαστε έτοιμοι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 φιλέτα μόσχου ή κιλότο
  • 20 κορόμηλα
  • 12 τοματίνια
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • προαιρετικά 1 σκελ. σκόρδο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...