Γίγαντες Φούρνου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες), το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε (δείτε βίντεο).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε βίντεο).
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ανάλογο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτα από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180º C.
Σερβίρουμε σε ατομικό πήλινο σκέυος πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ένα κομμάτι τυρί φέτα.
Έχουμε μουλιάσει τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με αλάτι.
Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε (δείτε φωτογραφίες) και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες), το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε (δείτε βίντεο).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά. Δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο (δείτε βίντεο).
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ένα ανάλογο ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτα από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180º C.
Σερβίρουμε σε ατομικό πήλινο σκέυος πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ένα κομμάτι τυρί φέτα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 700 γρ. φασόλια γίγαντες
- 4 σκελ. σκόρδο
- ¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 4 τομάτες ώριμες
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- νερό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens