Γαυράκι βραστό για ούζο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε τα εντόσθια και φιλετάρουμε το γαύρο (δείτε πως στο βίντεο). Τα ξεπλένουμε καλά σε αφθονο νερό.

Βάζουμε το γαύρο σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι λίγο πάνω από τα ψάρια, λίγο αλάτι, μισό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Δεν τα ανακατεύουμε για να μην σπάσουν.

Αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Μικρά μυστικά: Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα και τα μισά να τα βάλουμε σε ένα μπολάκι με ελαιόλαδο για να τα διατηρήσουμε για άλλη μία βδομάδα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για ουζομεζεδάκι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό γαυράκι
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • 1 κ. σουπας μαϊντανό

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...