Γαυράκι βραστό για ούζο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε τα εντόσθια και φιλετάρουμε το γαύρο (δείτε πως στο βίντεο). Τα ξεπλένουμε καλά σε αφθονο νερό.
Βάζουμε το γαύρο σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι λίγο πάνω από τα ψάρια, λίγο αλάτι, μισό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Δεν τα ανακατεύουμε για να μην σπάσουν.
Αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα και τα μισά να τα βάλουμε σε ένα μπολάκι με ελαιόλαδο για να τα διατηρήσουμε για άλλη μία βδομάδα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για ουζομεζεδάκι.
Κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε τα εντόσθια και φιλετάρουμε το γαύρο (δείτε πως στο βίντεο). Τα ξεπλένουμε καλά σε αφθονο νερό.
Βάζουμε το γαύρο σε μία ανάλογη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μέχρι λίγο πάνω από τα ψάρια, λίγο αλάτι, μισό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Δεν τα ανακατεύουμε για να μην σπάσουν.
Αποσύρουμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μικρά μυστικά: Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα και τα μισά να τα βάλουμε σε ένα μπολάκι με ελαιόλαδο για να τα διατηρήσουμε για άλλη μία βδομάδα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για ουζομεζεδάκι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- ½ κιλό γαυράκι
- νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- 1 κ. σουπας μαϊντανό
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Πως ελέγχουμε τη φρεσκότητα των ψαριών
αλλά και τεχνάσματα για να μας πουλήσουν μπαγιάτικα.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens