Γαύρος Τουρσί για Ούζο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Τους διατηρούμε στο ψυγείο και τον συνοδεύουμε με ουζάκι.
Αφαιρόυμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τους γαύρους, στη συνέχεια τους φιλετάρουμε (δείτε βίντεο) και τους πλένουμε σε άφθονο νερό. Ξεπλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τους βάζουμε σε ένα σκεύος και τους σκεπάζουμε με ξίδι. Τους αφήνουμε στο ξίδι για περίπου 3 ώρες, για να ψηθούν.
Βάζουμε τους γαύρους σε ένα ανάλογο γυάλινο μπολ μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα τουρσιά ,προσθέτοντας λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ξίδι.
Τους διατηρούμε στο ψυγείο και τον συνοδεύουμε με ουζάκι.
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 1 κιλό γαύρο μεσσαίο μέγεθος
- διάφορα τουρσιά (καρότο, λάχανο, αγγουράκι)
- 3 σκελ. σκόρδο
- ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Πως αποστειρώνουμε τα βάζα
Χρήσιμες συμβουλές για το πώς αποστειρώνουμε τα βάζα μας, για τουρσί και μαρμελάδες.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens