Χοιρινό Φιλέτο Φλαμπέ με Μετάξά και Ρύζι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το χοιρινό φιλέτο ή το μπούτι σε ατομικές μερίδες και το αλατοπιπέρώνουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να το κόψουμε και σε ακόμα πιο μικρά κομματάκια, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Βράζουμε το ρύζι σε κοχλάζον αλατισμένο μερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο (3-4 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον αρακά) και ταυτόχρονα ξεκινάμε το χοιρινό για να χρησιμοποιήσουμε λίγο νερό από το βρασμό του ρυζιού στο κρέας.
Βάζουμε ελαιόλαδο το τηγάνι να ζεσταθεί και του προσθέτουμε το μισό σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα σβήνουμε με το Μεταξά και με ένα αναπτήρα φλαμπάρουμε προσεχτικά.
Προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό από το ρύζι που βράζει.
Μόλις τραβήξει τα πολλά υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά. Το ρύζι τώρα λογικά είναι έτοιμο, το σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο από ένα φιλέτο, ρύζι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ντεκοράρουμε με το υπόλοιπιο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη...
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό χοιρινό φιλέτο ή μπούτι
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 20 γρ. αρακά
- 1 φλιτζ. Μεταξά
- 10 κλωναράκια σχοινόπρασο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ελαιόλαδο
Credits
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Η Ωρίμανση του Κρέατος
Μερικά πολύ βασικά γύρω από την ωρίμανση του κρέατος που πρέπει να γνωρίζουμε. -
Τα μέρη του χοιρινού
Τα μέρη του χοιρινού με φωτογραφία. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα επιμέρους κομμάτια του.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens