Χοιρινή Τηγανιά με Αμπελοφάσουλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τη πανσέτα σε μικρές λωρίδες, αλατοπιπέρωνουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το μισό λεμόνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ για 20 λεπτά. Δείτε εδώ πώς τεμαχίζουμε σωστά ένα κομμάτι κρέας για να γίνει μαλακό κατά το μαγείρεμα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το χοιρινό, τα αμπελοφάσουλα και τσιγαρίζουμε για άλλα 7-8 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα ωράιο χρώμα το χοιρινό.
Σβήνουμε με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μετά με το κρασί. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Δοκίμαζουμε και αποσύρουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
- 400 γρ. αμπελοφάσουλα
- ½ λεμόνι (χυμό)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. κρασί κόκκινο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Τα μέρη του χοιρινού
Τα μέρη του χοιρινού με φωτογραφία. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα επιμέρους κομμάτια του.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens